WEBBSIDA
SV CH Dineroo´s Girl On Her Own aká Whira på 11-årsdagen

Vi på Dineroo´s Kennel är uppriktiga och ärliga och sopar inget som finns under mattan

Våran kennel handlar om

Vi startade vår kennel 2005. Kennelnamnet påtade jag ihop av de första bokstäverna Di efter vår tiks Dixys namn, Ne från första bokstäverna i mitt smeknamn Nettan och Ro + o och apostrof´s till minne av min Once In A Liftime Labbe Roxy.

Vi som har kenneln är jag, Anette som är född-59, samt min man Stefan, född-63. Det är jag som håller i biten vad gällande aveln vilket är en viktig del.

Vi är noga med var våra valpar hamnar och vill ha långvarig kontakt med dem.

Jag är ytterst noggrann med att få alla avkommor röntgade, det är för vi som uppfödares del, hanhundsägarens del, valpköparnas del sam inte minst valparna/hundarnas del.

Från och med 2012 har vi haft strålande resultat på höfter och armbågar vilket jag är så tacksam för. Vi vill veta resultat både bra likaväl som sämre.

Vi använder endast friröntgade, ögonlysta samt gentestade (via Laboklin) föräldrar där inga av valparna kan bli sjuka.

Vi har hittills endast haft sju kullar och föder upp med kvalitet och inte kvantitet. Första tre-fyra veckorna bor mamma hund, valpar och jag själv på en madrass vid valplådan som står inne på kontoret. Vid ca 3, 5 veckor flyttar de ut i en stor hage i vårt barkök, där de är med oss hela tiden. Vid ca fyra veckor så får de komma ut i friska luften och där är vi tillsammans med dem i en större inhägnad hage. Vi är noga med så de inte blir kalla utan utevistelsen anpassas efter valparnas ålder och väderleken.

Vi vill gärna att man är medvetna om att Labradoren, trots att den är väldigt anpassningsbar är långt ifrån någon soffpotatis, så man få vara beredd på att göra olika aktiviteter, samt även ställa ut på någon utställning någon gång.

Vi hoppas att ni finner oss seriösa och kan tänka er en liten valp från oss.

Att det bygger på gemensamt förtroende mellan uppfödarna (vi) och valpköparna (ni).